Assieraden

De toegenomen populariteit van het plaatsen van urnen neemt niet weg dat het voor veel mensen nog steeds bezwaarlijk is om urn in huis te plaatsen. Toch is de behoefte aan een tastbare en waardige herinnering aan een overleden dierbare er niet minder om. In dat geval kan het een oplossing zijn om assieraden uit te gaan zoeken waarmee u een soortgelijke herinnering zult hebben.

Bij de urnenwinkel Amsterdam kunt u ook een uitgebreide collectie as sieraden vinden die allemaal tot doel hebben om de overledenen er me te herdenken en te herinneren. Het mooie aan deze sieraden is dat het vaak helemaal niet te zien is dat het om speciale sieraden gaat. Dit komt omdat ze er net zo uit zien als andere sieraden maar er in de sieraden voor as een ruimte is gecreëerd. U kunt zonder te weten dat het speciale sieraden zijn vaak geen verschil zien en dat zal veel pijnlijke vragen kunnen voorkomen die u wel zult krijgen als u een urn in uw huis neer zet. U kunt er voor kiezen om de urn in een columbarium (urnenmuur) neer te zetten maar dan hebt u uw aandenken niet dicht bij u. Daarom worden door veel mensen assieraden verkozen boven het plaatsen van een urn.
Bij het bewaren van as voor sieraden kiezen is ook een hele persoonlijke manier om uw dierbare te herinneren. Dit komt omdat alle sieraden anders zijn en u ook een hele grote keuzen uit verschillende sieraden hebt. Net als bij normale sieraden zullen ook assieraden veelal van goud gemaakt zijn. Daarnaast wordt ook zilver vaak gebruikt voor het maken van deze gedenktekentjes. Andere materialen zoals roest vast staal en andere metalen zijnde laatste jaren sterk in opkomst maar de keuze is beperkt. Het toepassen van edelstenen of nog andere materialen is ook in opkomst maar heeft net als bij normale sieraden nog een lange weg te gaan. Dit is ook goed te zien aan het soort as sieraden dat uitgezocht wordt, de sieraden die het meeste verkocht worden als normale sieraden zullen ook voor het bewaren van as veruit het populairst zijn.

Het is dus goed te begrijpen dat een as ketting voor heel veel mensen het sieraad naar keuze is om een dierbare mee te herdenken. U zult bij een online urnenwinkel een ruime keuze aan verschillende kettingen aan treffen die allemaal dient kunnen doen als herdenkingsmiddel. Net als een as collier stelt deze u in staat om uw dierbare bijna letterlijk op uw hart mee te dragen. De hangers die u dan draagt kunnen verschillende vormen hebben, zeer populair zijn daarbij de hartjes maar ook de kruisjes worden veel uitgekozen. Een as ketting is voor heel veel mensen een uitstekende manier om een dierbare te herinneren omdat u deze net zo draagt als u ieder ander sieraad ook zou dragen. Dat is het grote voordeel van het uitzoeken en het dragen van deze zeer speciale sieraden voor as. Natuurlijk kunt u bij de online urnenwinkel alles verschillende modellen uit de collectie bekijken en het model van uw keuze uitzoeken en bestellen. Nadat u uw bestelling voltooid hebt en betaald hebt door middel van iDeal, zal uw bestelling, afhankelijk van de voorraad binnen een paar dagen geleverd worden.

Naast de keuze voor een as collier zijn er nog veel meer verschillende sieraden waar u voor kunt kiezen. U kunt hierbij denken aan een as bedeltje die u aan een bedelarmbandje kunt dragen. Ook is een horloge clipje met daarin een beetje ruimte voor het bewaren van een klein beetje as een goed optie. Zelfs sieraden die niet gedragen kunnen worden maar gewoon neergezet kunnen worden zijn een hele mooie manier van het herdenken van de overledenen. Ook een as ring kan voor veel mensen een hele goede manier van het herdenken van een dierbare zijn. Dit is goed te begrijpen als u zich bedenkt dat veel mensen een verbintenis voor het leven aan gaan door middel van het uitwisselen van ringen. Als die verbintenis bij het einde van het leven van één partner tot een einde komt is het een mooi idee voor de andere partner om de verbintenis met een as ring in stand te houden. Hoe u echter ook gaat besluiten om uw dierbare te herdenken, laat u in ieder geval leiden door uw eigen smaak. Kies alleen assieraden uit als u deze ook echt mooi vindt en als u deze ook echt gaat dragen. Alleen dan zult u uw tastbare herinnering ook net zo waarderen als deze bedoeld is.