Dierenurnen

Het cremeren van overleden dierbaren vindt tegenwoordig vaker plaats dan het begraven van overledenen. Toen de teller door sloeg was dat op zich een noviteit voor het cremeren van mensen. Toch wordt het cremeren dieren al veel langer gedaan en is ook vee algemener geaccepteerd. Daarom zult u ook een ruime selectie dierenurnen aantreffen die daar speciaal voor bedoeld zijn.

Voor het bezoek aan een urnenwinkel Amsterdam bezoeken zal u ook een ruime selectie urnen voor dieren aan bieden. Omdat het cremeren van overleden huisdieren al erg lang een geaccepteerde oplossing is, bestaat de vraag naar mogelijkheden voor een tastbare herinnering aan deze huisdieren ook al langer. Dit is ook de reden dat de kleinere vraag die er naar dierenurnen is er toch voor gezorgd heeft dat u een ruime keuze aan speciaal ontworpen urnen aan zult treffen. Hierbij zult u urnen van diverse materialen aan treffen die op verschillende manieren zijn ontworpen of gedecoreerd. Ook zal het zo zijn dat een dierenurn in verschillende maten verkrijgbaar is dit is belangrijk omdat het ene dier natuurlijk groter is als het andere dier. Het is natuurlijk niet nodig om een passende urn aan te schaffen, u kunt er voor kiezen om een klein beetje as in een grote urn te bewaren als u dat wilt. Vaak wordt echter het formaat van een urn die alle as kan bevatten als struikelblok ervaren bij de aanschaf van een urn. Dit is ook de reden waarom een urnenwinkel u een uitgebreide en succesvolle serie kleinere dieren urnen aan kan bieden. Daardoor zult u een ruime keuze hebben bij het uitzoeken van de juiste en vooral passende urn zonder dat de urn snel in de weg zal staan.

Het mag duidelijk zijn dat dierenurnen bedoeld zijn om een overleden huisdier op een tastbare en vooral waardige manier te herdenken. Hierbij is het niet alleen een kwestie van de urn vullen met de as van uw overleden huisdier en zomaar ergens neer zetten. U kunt bijvoorbeeld ook kijken naar het favoriete plekje van uw huisdier. Als uw kat bijvoorbeeld heel erg vaak te vinden was op hetzelfde plekje in de vensterbank dan is dat wellicht een goede plaats voor een katten urn. Ditzelfde zou ook op kunnen gaan voor honden die wel heel erg vaak op dezelfde plek te vinden waren. Als uw hond vrijwel ieder moment dat deze buiten was in dezelfde hoek van de tuin te vinden was, dan kunt u honden urnen uitzoeken die geschikt zijn om buiten neergezet te worden. Het spreekt voor zich dat deze mogelijkheden bepaalde eisen stellen aan het gebruikte materiaal. Hierbij is het niet zo dat een urn voor dieren aan aparte eisen moet voldoen in vergelijking met urnen die voor de as van overleden mensen gebruikt worden. Sterker nog, als u dat wilt dan kunt u beide soorten urnen door elkaar gebruiken, dit komt omdat de manier waarop de urn gemaakt is precies hetzelfde is. De dieren urnen die als zodanig verkocht worden zullen zich dan ook niet altijd qua vormgeving onderscheiden maar vooral door middel van de decoraties.

Dierenurnen zullen dan ook vaak beschilderd zijn met afbeeldingen van dieren of met afbeeldingen die met dieren te maken hebben. In dit laatste geval zult u dan ook vaak urnen tegen komen die een opdruk van honden pootjes hebben of juist een opdruk van katten pootjes. Ook zult u natuurlijk urnen tegen komen die afbeeldingen van dieren hebben waarmee aangeduid wordt dat ze voor dieren bedoeld zijn. Denkt u hierbij aan een katten urn die en afbeelding van een kat heeft waarbij natuurlijk de mooiste van allemaal die is van de kat der katten, Dikkie Dik. Ook wordt vaak gebruik gemaakt van de mogelijkheid om de urnen de vorm van een beeld te geven. Honden urnen in de vorm van een beeld van een hond zullen bijvoorbeeld een hele goede manier zijn om een trouwe viervoeter op een tastbare wijze te herinneren. De materialen die voor het maken van de urnen gebruikt worden zullen bij het decoreren en het vormgeven gedeeltelijk hetzelfde zijn. Keramische urnen voor dieren kunnen goed vormgegeven worden maar zijn ook uitermate geschikt om door middel van een laag glazuur een mooie tekening te krijgen. Ook zal vaak gebruik gemaakt worden metaal, sommige soorten metaal zoals messing kunnen bijvoorbeeld goed beschilderd worden of voorzien worden van een opdruk. Andere soorten zoals brons zijn weer zeer geschikt om vermaakt te worden tot beelden. Als u een dierenurn liever buiten neer wilt zetten dan zult u voor materialen moeten kiezen als natuursteen soorten of roest vast staal. Omdat van deze materialen minder urnen specifiek gemaakt worden voor dieren kan het echter goed zijn om een andere urne te kiezen voor het herdenken van uw huisdier. Dit is een goed optie omdat een urn voor dieren in wezen niet anders is als een urn voor mensen.