Mini Urnen

Voor de meeste mensen is vooral de afmeting van een urn die alle as van een overleden dierbare kan bevatten het grootste bezwaar om een urn in het interieur te plaatsen. Daar is een oplossing door de makers van de urnen voor gevonden door mini urnen te maken die een heel stuk kleiner zijn maar toch heel mooi zijn om te zien en vooral een waardige tastbare herinnering aan een overleden dierbare kunnen vormen.

Ook als u voor het bezoeken van een urnenwinkel Amsterdam aan doet zult u een grote collectie urntjes aan treffen die dienst kunnen doen voor het bewaren van een beetje as van een overleden dierbare. Het nadeel echter van deze urnen is dat u daar niet alle as in kunt bewaren en u dus een oplossing zult moeten vinden voor het restant van de as van uw overleden dierbare. Omdat de as van uw overleden dierbare u door het crematorium in een asbus of een aszak overhandigd wordt kunt u na het vullen van het urntje de overgebleven as hierin bewaren. U kunt dan de as vervangen als deze om wat voor reden dan ook verloren zou gaan of u kunt op een later moment nog een aandenken aan uw dierbare maken als u daar prijs op stelt. Ook kunt u de rest van de as na het vullen van de mini urnen uit strooien als u dat liever doet. U kunt hiervoor gebruik maken van speciaal daarvoor aangewezen plaatsen bij een crematorium of een begraafplaats of ergens anders al u daarvoor toestemming hebt gekregen van de eigenaar van het land. Ook kunt u bij het kopen van urnen mini uitvoeringen en grotere urnen tegelijk kopen. U kunt dan de grote urnen ergens anders plaatsen door ze in een columbarium (urnenmuur) of in de tuin neer te zetten. De kleine urnen kunt u dan in uw interieur plaatsen waar deze vaak beter tot hun recht komen.

U hebt door het toepassen van mini urnen een heleboel mogelijkheden om uw dierbare op verschillende manieren te herinneren zonder dat u daar een grote urn voor neer hoeft te zetten die vaak heel erg bepalend in uw interieur zal zijn. Dat is vaak een bezwaar als u bijvoorbeeld wel een tastbare herinnering aan de overledenen wilt hebben maar u geen gezichtsbepalende urn in huis wilt hebben. Voor veel mensen is het ook een oplossing om meerdere urntjes aan te schaffen en deze gevuld met een beetje as onder de familie te verdelen. Op deze manier kunnen bijvoorbeeld ouders of opa’s en oma’s door alle kinderen of klein kinderen op een eervolle wijze herdacht worden aan de hand van een eigen urn. Hierbij kan dan iedereen zijn of haar eigen urntje uitzoeken waarbij iedereen ook een eigen unieke manier van herinneren en herdenken zal krijgen. Als iemand bijvoorbeeld lieven een kleine glazen uitvoering of juist een keramische urn prefereert boven een metalen urn of juist een houten urn dan is dat dus allemaal mogelijk. Zelf het uitzoeken van urn beeldjes behoort tot de mogelijkheden waarbij deze beeldjes vaan van natuursteen, metaal of ook hout gemaakt zullen zijn. Neemt u eens een kijkje bij het aanbod van de online urnenwinkel die u op deze website zult vinden en laat u verassen door de vele mogelijkheden die u daar geboden worden.

Dat mini urnen ook het voordeel hebben meestal tot de goedkope urnen te behoren is natuurlijk mooi meegenomen. Dit komt natuurlijk omdat er minder materiaal in verwerkt is en dit natuurlijk ook minder tijd behoeft om bewerkt te worden. Aan de andere kant zullen de details wel een stuk fijner zijn waardoor daar weer iets meer aandacht aan besteed zal moeten worden. De urn beeldjes zijn hiervan een goed voorbeeld omdat deze zeer fijne details hebben zal hier voldoende aandacht aan besteed moeten worden waardoor ze toch de nodige tijd behoeven om gemaakt te worden. Bij het uitzoeken van urnen mini uitvoeringen kiezen zal u bovenal hele mooie urnen opleveren die u in staat stellen om er uw beste herinneringen aan een overleden dierbare mee te verbinden. Uiteindelijk is dat ook waar het om gaat en wat u in staat zal stellen om uw verlies in perspectief te plaatsen en plekje te geven. Het is daarbij mooi dat kleine urnen tot een grote hulp bij de rouwverwerking in staat kunnen zijn. Laat u bij het maken van een keuze dus vooral leiden door uw eigen smaak en zoek mini urnen uit waarbij u een goed gevoel krijgt en waarvan u denkt dat u daar de beste herinneringen bij kunt hebben.